Godkendte motorlåse til branddøre er på markedet

EL574 og EL572 er navnene på de nye motorlåse fra Ruko, som begge er godkendt hos Forsikring & Pension med grade 5. Samtidig er motorlåsene også godkendt til branddøre — og det betyder at sikkerheden og fleksibiliteten er høj.

Motorlåsen er specielt velegnede til erhvervsbyggerier, offentlige bygninger og institutioner hvor der er brug for et højt sikkerhedsniveau. Og den kan også anvendes sammen med adgangskontrolanlæg, tænd/sluk ure, tidsstyrede og fjernbetjente døre og brand-alameringsanlæg. 

EL574 er en falle/rigellås, som er godkendt til branddøre. Det betyder at motorlåsen er sikret mod fejlbetjening, som gør at EL574 og lukker korrekt i tilfælde af brand. Samtidig er motorlåsen velegnet til yderdøre, hvor man ønsker en høj grad af sikkerhed.

EL572 er velegnet til indvendige døre, hvor der ikke er et krav om en høj grad af sikkerhed. Motorlåsen har de samme godkendelser som EL574. Forskellen på motorlåsen er, at EL572 ikke har nogen styreboks, der er en fast åbningstid og kun en tilbagemelding til systemet om den er låst.  Og dermed er det også en mere økonomisk hensigtsmæssig løsning.

Hver enkelt løsning med motorlåse fra Ruko er skræddersyet til dørens funktion og form — og vælges ud fra kriterier som dørtype, sikkerhed, brugervenlighed og fleksibilitet. Dørtypen er afgørende for hvilken løsning man vælger. Der er nemlig løsninger specielt beregnet til smalprofildøre, dobbeltdøre og døre med en nødudgangsfunktion. Og EL574 kan installeres på både træ- og metaldøre.

Funktioner og egenskaber
At have en motorlås installeret betyder, at en dør automatisk kan åbne og lukke. Og dette sker via en elmotor. En motorlås kontrolleres overvejende elektrisk, og det vil sige at den låser automatisk efter anvendelse af låsen, vrideren eller dørgrebet, forudsat at der ikke har været nogen impuls eller et konstant signal, der fortæller at døren skal være ulåst.

Motorlåsen kan bruges til både udvendige og indvendige døre, heriblandt IT-lokaler, undervisningslokaler, mødelokaler, lager og entredøre. 

Yderligere information: Produktchef Carsten Meents, Tlf. 4454 4454