Merkur 401 er Ruko's nye stjerne

Den nye stjerne i Ruko's univers er låsesystemet Merkur 401. Og på samme måde som planeten, sætter Merkur 401 nye standarder for ufremkommelighed med sin paracentriske profil. Samtidig har man også mulighed for at opbygge et låsesystem efter specifikke ønsker, som giver fuld fleksibilitet.

Samtidig har man også mulighed for at opbygge et låsesystem efter specifikke ønsker, som giver fuld fleksibilitet.

Ideen bag Ruko's nye univers, som inddrager planeterne, er ingen tilfældighed. Henrik Jørgensen, som er produktchef hos Ruko fortæller; "Planeterne besidder robusthed, styrke og langtidsholdbarhed. Og disse egenskaber er alle nogen som med fordel kan overføres til mekaniske låsesystemer – og det er derfor vi har valgt at lave denne kobling."

Grunden til Merkur også hedder 401 er, at det henviser til den placering låsesystemet har i Ruko's sikkerhedsbarometer – som er den næsthøjeste placering. Låsesystemet er velegnet til boligforeninger, sportsklubber, sommerhuse mv., og kan med fordel erstatte System 640 og gamle låsesystemer uden patent som Serie 500 og Serie 600.


Teknikken bag låsesystemet
Merkur 401 er baseret på en ny teknologi for låsecylindre, der består af seks over- og understifter, hvor understifterne har dobbeltkode, så der i alt er 12 koder på nøglen. Understifterne er også er vinge-guidede som er en vigtig sikkerhedsfaktor.

Derudover er Merkur 401 patenteret, så der ikke kan fremstilles nøglekopier uden ejerens accept, dermed er der fuld kontrol over antallet af nøgler. Endnu en sikkerhedsfaktor er, at tromlen har en paracentrisk profil. Det betyder, at profilen er skåret således, at den går ind over centerlinjen, hvilket er en stor del af dirke-sikringen.

Samtidig er nøgler og cylindre fra låsesystemet selvfølgelig udformet så de kan anvendes med godkendte sikkerhedslåse og -beslag, så den endelige løsning får et højt niveau af sikkerhed.

Yderligere information: Produktchef Henrik Jørgensen, tlf. 4454 4454