Triton 501 er Ruko´s nye stjerne

Den nyeste stjerne i Ruko's univers er låsesystemet Triton 501. Det er et patenteret låsesystem, og er kendetegnet ved et meget højt sikkerhedsniveau, fuld fleksibilitet og enkel nøglekontrol.

Triton 501 er lanceret efter ønsket om at gøre det lidt bedre og udfordre den eksisterende teknologi. Henrik Jørgensen, som er produktchef hos Ruko fortæller; "Derfor har vi udviklet en helt ny patenteret nøgleprofil, som sammen med den specielt udviklede sidekode sætter nye standarder for sikkerheden. Samtidig har Ruko også indført en sikkerhedstromle som gør låsene ekstra modstandsdygtige mod fysiske angreb."

Brugervenlighed og sikkerhed er nøgleordene

Med Triton 501 kan man skræddersy låsesystemet helt efter egne ønsker og behov. Det er muligt at kombinere tre sikkerhedsniveauer i et og samme låsesystem, men den enkelte bruger skal kun have én nøgle.

Samtidig er låsesystemet nemt at administrere, og dette sker via softwareprogrammet Performer. Det er et program som er specielt udviklet til administration af låsesystemer, så der altid er fuld kontrol over hvem der har nøgler.

Teknikken bag låsesystemet

Triton 501 består af en topmekanisme med seks over- og understifter, hvor understifterne har dobbeltkode og er vinge-guidede og en sidemekanisme med fem sikkerhedssidestifter og en sikkerhedsblokeringsskinne.

Endnu en sikkerhedsfaktor er, at profilen er skåret paracentrisk så den går ind over centerlinjen og dermed udgør den en stor del af dirke-sikringen. Derudover er låsesystemet patenteret, og det betyder at nøglerne ikke kan kopieres.