SMARTair har lettet og forenklet arbejdsgangen hos Lykke Marie

Da bofællesskabet Lykke Marie var klar til at tage imod sine første beboere, var der gået mange overvejelser forud for hvordan bygningen skulle sikres — og entreprenøren bag byggeriet havde formuleret en række af krav til sikringen af bofællesskabet i udbudsmaterialet.

Lykke Marie er et bofællesskab for voksne mellem 18-23 år med multiple funktionsnedsættelser, og det vigtigste mål var at beboerne skulle have en så normal hverdag som muligt. Samtidig skulle beboerne, forældre og personale også kunne bevæge sig nemt og ubesværet rundt på området.

Løsningen
Med afsæt i de krav og behov som der var i udbudsmaterialet, var adgangskontrolsystemet  SMARTair det produkt på markedet som levede bedst op til entreprenørens krav. Hos Lykke Marie virker SMARTair således, at hver ansat og beboer får udleveret en personlig nøglebrik, som har adgang til de steder de har brug for. Og hvis det skulle ske at en nøglebrik mistes, kan den hurtigt kodes ud. Det giver en unik form for sikkerhed.

En af de helt store fordele er bl.a. at SMARTair er meget brugervenligt, og nemt at administrere. Jan Gøgsig, som er teknisk serviceleder og administrator af systemet fortæller: "SMARTair er meget nemmere at administrere end fx et mekanisk låsesystem — og beboerne, forældre og personalet er rigtig glade for systemet. Samtidig har systemet også medvirket til en forenkling og lettelse af arbejdsgangen. Men det bedste er simpelthen at beboerne har opnået en højere grad af selvstændighed og frihed — og forældrene nyder at komme på besøg i beboernes lejligheder." 

Fremtiden
Med SMARTair installeret har bofællesskabet Lykke Marie investeret i et fremtidssikret adgangskontrolsystem. Hvis en nøglebrik mistes, skal det fremover bare registreres i systemet — det er nemt og omkostningseffektivt på den lange bane.