Sådan sikrer du dit hjem

Selvom indbrudsstatistikken er faldende i Danmark, indtager vi stadigvæk en kedelig 2. plads i Eurostats seneste undersøgelse om indbrud. Til sammenligning har vores skandinaviske naboer langt færre indbrud end os. Men vi kan selv gøre meget for at sikre vores hjem bedre mod indbrud.

Det er i vinterhalvåret, at risikoen for indbrud er størst i Danmark. Derfor er det et oplagt tidspunkt at kigge sikringen af din bolig efter i sømmene, så du kan komme sikkert gennem vinteren.

Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Ruko*, bruger knap 30% af danske hjem stadig den traditionelle nøgle med det runde hoved. Teknologien bag denne nøgle er udviklet tilbage i 1930erne, og da den er så gammel, er den tilhørende lås ikke længere tidssvarende og ikke egnet som sikring på yderdøre. 

Udskift nøgler med runde hoved
Hvis nøglen til din hoveddør stadig har et rundt nøglehoved, anbefaler Ruko, at du udskifter låsen til et mere tidssvarende alternativ. Et godt bud er Serie 1200 eller Garant Plus, som er Ruko’s sikreste låsesystemer til private. Begge låsesystemer er patenterede, og man kan få samme nøgle til hoveddøren, terrassedøren, kælderdøren og postkassen.   

Ønsker du at skifte nøglen med det runde hoved ud med en elektronisk lås, så er Yale Doorman et smart, nemt og bekvemt valg. Den elektroniske lås kan bl.a. integreres med en alarm fra Verisure. Derudover kan du også styre, hvem der skal have adgang til dit hjem, og du kan tjekke på din smartphone, hvem der har låst sig ind. 

Giv dit hjem et sikringstjek
Ved et sikringstjek af hjemmet, bør du kaste et kritisk blik på både hoveddøren, yderdøre og vinduer. Derudover skal du også sørge for at vinduerne er i god stand, og evt. sikre dem med en vindueslås.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din lås er forældet, er det en god idé at kontakte en låsesmed. Låsesmeden kan hjælpe dig med både at foretage et professionelt sikkerhedstjek og tjekke dine nuværende låse. Dermed er der større chance for, at ubudne gæster holdes ude vinteren over. 

Du kan læse mere på www.ruko.dk/privat

 

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.011 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 20. -24. februar 2015.