3 råd til vedligeholdelse af låse og nøgler i hjemmet om vinteren

Det er ved at blive koldt i Danmark, og vinteren er snart for alvor ved at være over os. Det kan have konsekvenser for låsene og nøglerne i hjemmet, der bliver udsat for sne og frost. Det kan bl.a. have konsekvenser i form af frosne låse og knækkede nøgler. Vi har samlet tre råd, som du kan bruge til at gøre låsene klar til vinteren.

Smør låsecylinderne med låsespray

Det er en god ide at smøre dine låsecylindre med låsespray. Vi vil altid anbefale at du smøre dine låse for hver ca. 5.000 åbninger, men det er især vigtigt, at få dem smurt nu her, inden det bliver rigtigt koldt. Det gælder alle låse i hjemmet, især dem der er udenfor som fx låsen til hoveddøren, terrassen og garagen, da de er mest udsat for kulde.

Vi anbefaler, at du bruger original Ruko Låsespray, da den er miljøgodkendt og udviklet specielt til vedligeholdelse af låsecylindre. Smør gerne låsen både på forsiden og bagsiden, så får du det bedste resultat.

Du smører låsene ved at stikke sprayens plasticrør ind i nøglehullet og holde sprayknappen nede i ca. 1 sekund. Derefter stikker du nøglen ind og drejer rundt et par gange.

Rens låsefallerne med låsefedt

Du kan også smøre låsefallerne med fedt for at sikre, at fallen får en glat overflade. Det vil gøre døren mere lydløs, når den åbner og lukker. Låsefallen er den skrå spærredel i låsen.

Rens nøglerne

Vi anbefaler også, at du renser dine nøgler jævnligt gennem vinteren og holder dem rene for støv. På den måde forhindre du, at du føre smuds med ind i låsen og skader mekanismen. Hvis du har mekaniske nøgler, kan du sagtens nøjes med at bruge en almindelig fugtig klud med sæbe til at rengøre nøglerne. Sørg for at tørre nøglerne af bagefter. Hvis du derimod har en elektronisk nøgle, skal du være opmærksom på, at de ikke er vandtætte. Her vil det være mere hensigtsmæssigt at bruge en tør klud til at tørre nøglerne af.