Låsesikker sommerferie

Boligejerne bør tjekke deres nøgler inden de tager på sommerferie. Har nøglen et rundt hoved anbefaler både politi, og fagfolk, at låsene udskiftes med nye låsecylindere, der kan give høj sikring mod besøg af indbrudstyve, mens man slapper af på stranden.

Antallet af indbrud stiger hvert år i sommerferien. De sommer-øde villaveje og tomme boliger lokker både danske og udenlandske indbrudstyve, og mange boligejere har fået ødelagt sommerferien ved at komme hjem til en gennemrodet bolig tømt for værdier efter et indbrud.

Boligejere gør det ofte selv let for tyvene at komme til, idet mange hundredtusinde danske boliger ifølge Dansk Låsesmede Forening fortsat er forsynet med låse og nøgler, der blev udviklet tilbage i 1930’erne. De er meget lette at dirke op, og de er derfor helt uegnede til moderne sikring.

Udskift de runde nøgler
”Det drejer sig om de gamle Serie 500 låse fra Ruko, der er kendetegnede ved de kendte nøgler med runde nøglehoveder,” fortæller produktgruppechef Jens Møller fra Ruko.

”Vi anbefaler altid vores kunder, at udskifte disse gamle låsecylindere til nye dirkefri låse, der er udviklet til nutidens brug,” siger Jens Møller og tilføjer at Ruko i mange år har anbefalet kun at bruge de runde nøgler til postkasser og indvendige døre.

Løsninger til alle behov
Ruko anbefaler bl.a. Ruko Garant Plus som erstatning for Serie 500 låsene. Garant Plus anvender en cylinder med den nyeste, patenterede dp–teknologi; et af verdens mest sikre mekaniske låsesystemer. dp er placeret i højeste sikkerhedskategori – og betegnes dermed af forsikringsselskaberne som sikker mod gennembrydning og oplukningsforsøg.

Sådan gjorde familien Mieritz
Familien Mieritz har valgt denne løsning til at sikre deres bolig. Linda Mieritz fortæller:

”For os var der to problemer: Dels ville vi gerne skifte den gamle femstiftsnøgle ud med en mere sikker løsning, dels ønskede vi en lettere hverdag med kun én nøgle til hoveddør, terrassedør, skur og postkasse. Det er lidt besværligt at holde styr på så mange nøgler.”

Med Garant Plus har alle i familien fået, hvad de har brug for: Alle har fået én nøgle hver; den er nikkelfri og passer til det hele.

”Det betyder noget for os, at der nu er brug for bare den ene nøgle til alle de steder, vi har lås på, ” forklarer Linda Mieritz og fortsætter: ”I dag oplever vi en højere grad af sikkerhed både når vi er hjemme, og når vi er ude.

Det er nemt at komme ud, hvis der skulle opstå brand, men den sikre lås holder tyven ude. Familien Mieritz har med de nye låse også fået et sikkerhedskort. Kun med dette kort i hånden kan der laves nye kopier af nøglen hos en låsesmed. ”Det giver yderligere tryghed for os at vide, at det kun er os, der kan få lavet flere nøgler,” fremhæver Linda Mieritz.

Yderligere Information: Produktgruppechef Jens Møller, Ruko, telefon 44 54 44 54.