Første kandidat til Ruko prisen 2012 er fundet

Kampen om Ruko prisen 2012 er blevet skudt i gang. Prisen uddeles blandt de ca. 25 låsesmede som hvert år uddannes fra Teknisk Erhvervsskole Center i Ballerup. Trods hårde tider for håndværkerfagene går det godt med låsesmedsuddannelsen. Den er stadig i stor efterspørgsel, forklarer underviser Peter Henriksen, som endda mener, at interessen er vokset i de senere år.

”Jeg tror blandt andet det skyldes, at vi fik samlet hele vores uddannelsesforløb i København. Desuden er der en del håndværkere, som kigger sig om efter opkvalificering. Der er vi en god mulighed,” siger han.

Låsesmedeuddannelsen er fordelt på tre hold om året og for hvert holdt udnævner Ruko en Holdets Lærling. De tre vindere er alle kandidater til Ruko Prisen og titlen som Årets Lærling.

Første kandidat til årets Ruko Pris blev Thomas Lynge. Han blev udnævnt til Holdets Lærling på det første hold af låsesmede, som netop er blevet færdige.

Dygtighed og hjælpsomhed gjorde udslaget
Thomas Lynge bor i Haslev med sin kæreste, og parret venter deres første barn til april. Han arbejder til dagligt hos låsesmeden Protect Låse i Herlev.

Ifølge Peter Henriksen var det en kombination af dyb faglighed og en hjælpsom natur, som gjorde, at valget faldt på Thomas Lynge.

”Han er en meget dygtig låsesmed og har især egenskaber indenfor træarbejde. Derudover er han en rolig fyr og en god kammerat, som tager sig tid til at støtte og hjælpe sine holdkammerater. Det er de kvaliteter, som underviserne har lagt mærke til,” siger Peter Henriksen.

Andet år med samlet Ruko-konkurrence
Ruko har uddelt udmærkelser til de dygtigste lærlinge på låsesmedsuddannelsen siden 1998. Thomas Lynge er den 27. lærling, som anerkendes for sine faglige og sociale egenskaber. Som Holdets Lærling modtager han et diplom og en gave fra Ruko.

Når året er omme afgøres det, om han også kan kalde sig Årets Lærling og vinder af Ruko Prisen 2012. Med den følger en studierejse til Abloy i Finland, der ligesom Ruko er en del af verdens største sikringskoncern ASSA ABLOY. Thomas Lynge vil dog uden tvivl få konkurrence fra to andre dygtige lærlinge fra årets kommende hold.

Yderligere information:

Marketingchef Dorthe Møllegaard, Tlf. 44544454