Ruko Prisen

Ruko Prisen gives for særlig interesse og særligt talent for at arbejde med sikkerhedsløsninger af høj kvalitet.

Låsesmedeuddannelsen

Låsesmedeuddannelsen varer fire år. Den skolemæssige del af uddannelsen og dermed også den afsluttende prøve finder sted på TEC i Ballerup; indtil 2009 foregik dette på NUSA i Frederikshavn. Der uddannes årligt 2-3 hold låsesmede på TEC.

Holdets Lærling

I et kalenderår kåres 'Holdets Lærling' for hvert lærlingehold, dvs. ’Holdets Lærling’ for ’Hold 1’, ’Hold 2’ og evt. Hold 3.
Undervisningen er foregået på TEC i Ballerup, der også står for at udvælge en person som kåres  til 'Holdets Lærling' efter kriterierne:

  • Faglig dygtighed
  • Personens helhed
  • Sociale kompetencer

Holdets Lærling får overrakt et diplom og modtager en gave fra Ruko.

Ruko Prisen

Når årets sidste lærlingehold er afviklet, gennemgår TEC kandidaterne der er indstillet til ’Årets Lærling’ og udpeger den, som skal modtage ’Ruko prisen’. Kriterierne er de samme:

  • Faglig dygtighed
  • Personens helhed
  • Sociale kompetencer

Modtageren af Ruko Prisen får overrakt et diplom og får en rejse til et selskab i ASSA ABLOY koncernen. ASSA ABLOY har flere end 41.000 ansatte i selskaber fordelt over hele kloden.

Fra Årets Lærling til Ruko Prisen

Indtil 2010 kårede man Årets Lærling for hvert hold. Med årene er antallet af afsluttende lærlinge steget kraftigt og der er således flere hold færdige hvert år. Derfor har titlen skiftet navn fra Årets Lærling til Ruko Prisen.

Billeder