Boligselskab i Ringsted

/global/scaled/514x224x10x0x514x224/Other-Ruko_dk-Referencer-Boligselskab i Ringsted-SmartAir_adk_ruko_ReneLuthcke.jpg

Udfordringen

”Problemet var, at for mange nøgler til vores kældre florerede ude i byen,” fortæller René Lüthcke, som er ejendomsmester. Han fortsætter: ”I boligselskabets levetid er der forsvundet en del kældernøgler. Vi oplevede både hærværk og hashrygning i kælderrummene, og det ville vi sætte en stopper for. Vi ønskede os overblik over, hvem der har adgang til kælderrummene, og hvem der opholder sig i dem.”

Løsningen

Løsningen blev SMARTair, og René synes, systemet er enkelt at have med at gøre. Det fungerer helt uden kabling og er fornuftigt i pris. Den almindelige nøgle er erstattet af en nøglebrik, som man fører op foran låsen for at få adgang.

”SMARTair har virkelig betydet en forbedring af sikkerheden. Folk føler sig ganske enkelt mere trygge nu, når de går ind og ud af deres kælder. De ved, at hvis der kommer nogen op fra kælderen, så må det være én, der bor i opgangen, og som har lovlig adgang til kælderrummene,” siger René Lüthcke.

Fremtiden

Med en håndterminal kan René gå hen til en dør og aflæse låsen for at finde ud af, hvem der har været i kælderen. Det giver sikkerhed og kontrol.

Beboerne har hver fået udleveret to brikker i hver sin farve, og hvis en af dem bortkommer, behøver man ikke engang at stille på ejendomskontoret i åbningstiden. René skal bare have besked; så kan han identificere den mistede brik, kode en ny og smide den nye ind af brevsprækken til beboeren.
Efter SMARTair er blevet taget i brug, kan de gamle kældernøgler ikke bruges mere, og de uønskede uromagere er væk.


Kunde: Boligselskabet Sønderpark i Ringsted
Løsning: SMARTair adgangskontrol