Råd og vejledning om låsesystemer

/global/scaled/5542x2411x75x591x1000x435/Other-Ruko_dk-Til_virksomheder_og_arkitekter-Produktion_låse.jpg

Virksomheder, kommuner samt institutioner har alle forskellige krav til sikring af deres bygninger. Hos Ruko tilbyder vi låsesystemer, der imødekommer alle sikringskrav og du vil derfor altid kunne finde et låsesystem, der passer til netop jeres behov og sikringskrav. 

Hvorfor er et låsesystem en god idé?

Når flere brugere skal have adgang til en bygning, er det en stor fordel at anvende et låsesystem. Med et låsesystem kan flere forskellige nøgler passe i den samme låsecylinder, som giver mulighed for at bestemme hvilke nøgler eller personer, der skal have adgang til hver enkel dør.

Dermed kan man give forskellige niveauer af adgang, således at nogle brugere har begrænset adgang i bygningen, hvorimod andre tildeles flere rettigheder.

Vælg et fleksibelt og sikkert låsesystem

I virksomheder, kommuner og institutioner kan der være behov for at sikre nogle lokaler bedre end andre. Det kan f.eks. være nødvendigt at sikre serverrummet med en højsikkerhedscylinder, hvor en standardlåsecylinder derimod giver tilstrækkelig sikkerhed til et mødelokale.

Med et Triton 501 låsesystem behøver du ikke forskellige låsesystemer for at imødekomme dette behov. Triton 501 er et patenteret låsesystem med høj sikkerhed, hvor der kan kombineres tre sikkerhedsniveauer i ét og samme låsesystem. Ruko anbefaler dette låsesystem til aflåsning af virksomheder og institutioner - og uanset størrelse, placering samt ønske til aflåsning, kan det arrangeres, at hver bruger kun har en enkel nøgle. Med Triton 501 låsesystem opnår I altså fuld fleksibilitet og enkel nøglekontrol. 

Et godt alternativ til Triton 501 er låsesystemet Merkur 401, der ligeledes er et patenteret låsesystem, der giver kontrol over antal af nøgler. Dette system giver muligheden for at opbygge et låsesystem alt efter behov og ønske uden at gå på kompromis med fleksibiliteten. Merkur 401 er placeret næsthøjest i vores sikkerhedsbarometer og har en god sikkerhed.

Du kan her se en oversigt over vores udvalg af låsesystemer.

Fordele ved at vælge et patenteret låsesystem

Ved at vælge et patenteret låsesystem fra Ruko får du flere fordele.

  • Det er væsentligt for sikkerheden, at nøgler er sikret mod kopiering, da man ellers kan miste kontrollen over hvem, der har adgang til virksomheden eller institutionen. Derfor kan nøgler kun kopieres hos godkendte Ruko forhandlere og du vil derfor have fuld kontrol over hvor mange nøgler der er i omløb.

  • Når man skal indbrudssikre sin virksomhed skal det være så vanskeligt som muligt for en indbrudstyv at bryde ind. En lås, som ikke kan dirkes eller bores ud, er derfor en effektiv indbrudssikring. Derfor har vores låsecylindre bore- og dirkesikring.
      
  • Sikkerhed skal ikke være et forstyrrende element i den daglige arbejdsgang, som f.eks. at skulle forsyne medarbejderne med et stort nøglebundt. Et låsesystem fra Ruko gør sikkerheden nem, bekvemmelig og fleksibel, for hver medarbejder får kun en enkelt nøgle, som kan åbne alle de døre, der er behov for.

  • Låsesystemet kan designes præcis efter hvert enkelt sikringsbehov. Uanset om der ønskes et låsesystem til en mindre erhvervsejendom, stort boligområde, offentlig institution, kommune eller større virksomhed, kan låsesystemet skræddersyes så det imødekommer jeres sikringskrav og behov.

Tiltænker I at øge sikkerheden yderligere kan låsesystemet kombineres med vores elektroniske adgangskontrolsystemer.

Administrer udlån af nøgler med Ruko Performer 

Hvad angår sikkerheden i et låsesystem, er det altafgørende at der er god kontrol over nøgler, som er udlånt. Nøgler i omløb er et kendt sikkerhedsproblem i mange danske virksomheder, institutioner og kommuner. Lander en nøgle i de forkerte hænder, kan det give flere konsekvenser, som usikkerhed om indbrud og forsikringer der ikke dækker skader og stjålne værdigenstande. Ved at anvende Ruko Performer, som er et softwareprogram til styring af nøgler, kan der opretholdes kontrol over det antal nøgler der er udleveret – og til hvem, samt hvornår nøglen skal afleveres retur. 

Dette kan der specielt drages nytte af i forhold til nøgler, der er udlånt midlertidigt til fx håndværker og vikarer. Man får derudover en alarm når nøglen skal afleveres tilbage igen. Ved at anvende Ruko Performer maksimeres sikkerheden derfor ikke kun, der spares også for tidskrævende manuelt administrationsarbejde og omkostninger.